Stockholm | Frida Berg - 19/05

Geelmuyden Kiese + Sveriges Elevkårer = Sant

Sveriges Elevkårer vill öka kännedomen om sitt arbete med att organisera svenska gymnasieelever och tar in GK som PR-partner.

Över 9oooo gymnasieelever är idag organiserade i en elevkår och branschorganisationen Sveriges Elevkårer jobbar för att alla gymnasieskolor ska ha en fungerande elevkår som kan bidra till en meningsfull gymnasietid för alla elever. Sveriges Elevkårer driver frågan om att alla elever ska kunna organisera sig i fristående elevkårer med demokratiskt valda representanter. Nu vill man att fler ska få upp ögonen för elevernas viktiga arbete.

– Vi letade efter ett ungt gäng som har både kreativ kompetens och vana att arbeta med idéburna organisationer och hittade GK. Det är första gången vi samarbetar med en byrå och hoppas att det ska hjälpa oss att bli en mer välkänd aktör och talesperson för alla de elever som idag är organiserade i en elevkår säger Lina Hultqvist, ordförande för Sveriges Elevkårer.

Första projektet ihop gäller Almedalen 2017 där Sveriges Elevkårer vill sätta frågan om den ökade psykiska ohälsan för gymnasieelever på dagordningen.

– Vi ser väldigt mycket fram emot samarbetet med en av Sveriges största opinionsbildare inom skolvärlden. Vårt jobb är att flytta makt och det här är en röst som både behöver höras mer och få mer inflytande och Almedalen är ett utmärkt tillfälle att lägga grunden för det säger Frida Berg, kundansvarig och partner på GK.

 

Team GK: Frida Berg kundansvarig, Olov Hallberg projektledare, Malin Holmberg teammedlem, Stina Hansson, teammedlem.

Team Sveriges Elevkårer: Lina Hultqvist ordförande, Filip Jansson kommunikationschef.