Nyhed

maj 30, 2016

Geelmuyden Kiese tar in fyra nya kunder och storsatsar på tech

Det molnbaserade planeringsverktyget Anaplan, VR-visualiseringspionjärerna BoldArc, japanska NEC:s division för visuella lösningar och IT-tjänsteföretaget Ricoh är fyra företag med teknik som gemensam nämnare. Nu väljer alla GK som samarbetspartner.
På kort tid har tech vuxit kraftigt på GK. Den senaste månaden har byrån rekryterat både Anna Olsson och Åsa Johansen, som båda har mångårig erfarenhet inom IT och tech. Flera tunga kunder har på kort tid valt GK. Och Simon Wallin, som arbetar som rådgivare på byrån, blir nu branschansvarig för GKs tekniksegment.
– Teknik, eller tech, är ett väldigt brett begrepp idag, och återfinns på ett eller annat sätt hos nästan alla våra kunder. När vi talar om ett tekniksegment menar vi kunder som har särskilt tekniskt komplexa produkter eller tjänster att kommunicera. Det är roligt att vi nu har anledning att formalisera en branschgrupp för tech med ett så starkt team, säger Simon Wallin.
En av GKs nya teknikkunder är IT-tjänsteföretaget Ricoh, som bl.a. erbjuder tjänster och produkter för dokumenthantering och videokommunikation.
– Våra produkter och tjänster är kanske inte vad man skulle kalla för mediala, men samtidigt är de högst relevanta för ett stort antal företagare och kontorsanställda. GK har på kort tid bevisat att de verkligen förstår även våra mest invecklade lösningar och lyckas på ett skickligt sätt kommunicera detta så att så många som möjligt förstår, Magnus Christerson, Marketing Director, Ricoh Sverige.
De tre andra teknikkunderna som nyligen gett GK sitt förtroende är BoldArc, som utvecklar egen programvara för Virtual och Augmented Reality, japanska NEC som har professionella displayprodukter för till exempel digital signage och laserprojektorer, samt Anaplan, som erbjuder ett kraftfullt verktyg som kan analysera och ge avancerade prognoser baserat på stora mängder data.
Andra teknikkunder i GKs portfölj är bland annat GoPro, Trend Micro, InterSystems och MasterCard.