Oslo | Gunnar Mathisen - 03/07

Kjosfast

Det er sommer og Norwegian-pilotene har for lengst satt flyene på bakken og dratt til Sørlandet. I år som i fjor sitter håpefulle turister Kjosfast på Gardemoen, og Norwegians informasjonshåndtering står til stryk. Bortforklaringene overgår det meste vi har sett av tåketale i år. Derfor har Geelmuyden Kieses partnerskap hatt en lett oppgave når tåkeprisen for juni skal deles ut. Det måtte bli Norwegian.

Prisen for klar tale går til Sandra Bruflot fra Unge Høyre som er flau over å få hudkrem og strømper når Kapital kårer Norges mektigste kvinner.

Illustrasjon: Fredrik Edén

TÅKELUR TIL SANDRA BRUFLOT

Kapital kåret Norges mektigste kvinner, og sendte dem hjem med anti-rynkekrem, et magasin om næringslivsmote og strømpebukser (ikke røde, men hold in). Dette sto i grell kontrast til arrangementets foredrag om skjulte kjønnsroller, fordommer og forskjellsbehandling i arbeidslivet.

Arrangementskomiteen hadde tydeligvis fokus på «kvinne», ikke «makt», da festen for den kvinnelige makteliten ble planlagt.

Første nestleder i Unge Høyre og fylkestingskandidat i Buskerud, Sandra Bruflot, synes dette slo bein under hele kåringen:

 «Det var helt topp å feire de mektigste kvinnene med dere i går, men jeg tror flere enn meg møtte opp for anerkjennelse, men dro hjem med fordommer i en goodiebag».

Pris for klar tale på Facebook tilsendes uten goodiebag.

Les saken her.

FLYR RETT INN I TETT TÅKE

Da skjedde det i år også. Det lokale fotballaget kommer seg ikke frem, familier får ferien ødelagt, og norske klimaflyktninger blir sittende og hutre i sommertøyet på kalde flyplasser. Norwegian bruker anledningen til å skylde på pilotenes behov for ferie. Å lempe ansvaret over på de ansatte er ikke bare uansvarlig, det er en markør for dårlig stil.

Presseansvarlig Charlotte H. Jacobsson flyr selskapet enda lengre inn i den tette tåka, før hun forbereder alle med Norwegian-billetter på at krisen ikke er over før fellesferien er det. Det er en kald og rå trøst fra selskapet i rødt.

 «Vi gjør alt vi kan for å operere i henhold til planen, men fordi det er høysesong, kan det dessverre hende at vi kan få flere utfordringer i sommer. Men vi kan love at vi vil gjøre alt for å få passasjerene dit de skal».

Les saken her.

Med dette ønsker vi våre lesere en riktig god ferie, vi er tilbake med nytt ukebrev 7/8. I mellomtiden håper vi på mer sommerkos enn sommerkjos!