Nyhed
november 2, 2015Delt tåkelurpris i oktober for klar og tydelig tale: Erling Gjelsvik og Ingvild (18)
Tåkelur: Erling Gjelsvik: Bare religiøsitetens fjøsnisser slipper unna med sånt
Da den muslimske høytiden id skulle feires i Grieghallen, ble arrangementet avviklet med egne innganger for menn og kvinner. Hadde segregeringen skjedd på grunnlag av rase, hadde helvete vært løst. Når den skjer på grunnlag av kjønn, hever knapt noen et øyebryn.
– I et samfunn der eksempelvis for lav prosentandel av kvinner i toppstillinger kan utløse et ramaskrik, mener Grieghallens representant at det er uproblematisk å håndheve kjønnslig apartheid når publikum skal sluses inn til et arrangement.
Kilde: Bergens Avisa, 24.10.2015 – http://www.ba.no/debatt/bare-religiositetens-fjosnisser-slipper-unna-med-sant-som-dette/o/5-8-182076
Tåkelur: Ingvild (18): Slipp dem inn i kulda!
Norsk kultur er allerede et sammensurium av ulike kulturer, skriver Ingvild i Si;D. Vi trenger ikke frykte flyktningene som kommer.
– Til dømes er det ingen som ser faren med at polakkane kan ta over Noreg, for så å prøve å snikpolakkifisere oss gradvis, til dei til slutt har lagt oss under seg, så vi alle byrjar å snakke polsk, blir katolske og byrjar å danse polsk folkloredans, pluss at vi får farleg billige butikkar.
Kilde: Aftenposten, 11.10.2015 – http://www.aftenposten.no/meninger/sid/Ma-vi-ikkje-passe-oss-for-snik-polakkifiseringa-8196909.html
Under den amerikanske borgerrettighetskampen for femti år siden ble vi som var barn simpelthen vaksinert mot rasisme. Separate benker, busser, skoler og stemmerett for svarte og hvite var ganske enkelt djevelens verk. Presidenter og presidentkandidater døde for dette, eller slik oppfattet vi det i hvert fall.
Kjønn, rase og legning skal ikke bestemme hvem du er eller hva du får gjøre. Martin Luther King tok ingen forbehold da han sa at «I have a dream that one day this nation will rise up and live out the true meaning of its creed: We hold these truths to be self-evident, that all men are created equal.» (Er du i tvil, les hele talen her: http://www.americanrhetoric.com/speeches/mlkihaveadream.htm).
Ingen ukjente i den ligningen.
Tåkeprat i oktober: Deloitte
Selv om Deloitte har fylt en hel rapport med ord om NTNUs fusjon, er det ikke lett å skjønne hvor de vil hen.
– Det viktigste argumentet for rask håndtering er at endringer er enklere å få til i forbindelse med selve fusjonen og integrasjonsprosessen, da organisering og rutiner uansett er i endring. Å hente ut stordriftsfordeler i ettertid er også mulig, men på det tidspunktet må man påregne mer endringstretthet og mer motvilje. Arbeidet blir liggende i to år og en må legge kortene på nytt i to runder, der en først sikrer «sikker drift», for så å måtte ta en ny runde for å trekke ut gevinstene.
Kilde: Rapport av Deloitte, 12.10.2015 – http://www.ntnu.no/documents/1262755726/1262827395/Deloitte-rapport_2_12102015.pdf/9698bbc0-ad4c-4ee0-be80-ac9fa06d1928
Det er pussig at begrepet «konsulentspråk» finnes, når det viktigste for konsulenter er å bli forstått. Tåkejuryen er enig med Deloitte om at rask endring er bedre enn langsom, resten vet vi ikke riktig om vi forstår. Er to år mer enn to runder, eller er det mindre? Og hvor mange runder er det på Bislett?