Nyhet

januar 1, 2017

Ada Lea – Juniorkonsulent

Etter fullført internship i Geelmuyden Kiese, dro Ada til India for å bli yogalærer. Nå er Haugesunderen tilbake som juniorkonsulent, trener yoga fire ganger i uken og hører på Vamp når hjemlengselen blir for stor.

– Jeg var i Rishikesh i tre måneder og studerte til å bli Ashtanga yoga-lærer. Det var magisk. Beatles hadde et fire uker langt meditasjonsopphold på samme sted, hvor de spilte inn over 40 sanger.

Ada er tilbake på norsk jord som fersk juniorkonsulent i Geelmuyden Kiese. Nylig fullførte hun sin mastergrad i industriell økonomi ved NTNU.

– Etter to år med studier i Frankrike og USA, var jeg veldig klar for å komme tilbake Norge. Jeg visste at jeg ville til Trondheim, studentbyen over alle studentbyer, og at jeg ville studere realfag.

I tillegg til å være med å arrangere UKA 2013 og opptre som danser i indøk-revyen, jobbet hun med markedsføring for oppstartsbedriften MovieMask ved siden av studiene.

– Oppstartsmiljøet i Trondheim er unikt. Jeg fikk bli en del av det gjennom MovieMask, som ble startet av to gode kompiser.

Les mer om Adas gamle arbeidsplass, og hvordan du kan få kinofølelsen med bare mobilen og en MovieMask.

Hvordan havnet du i GK?

– I 2016 stormet det litt rundt GK, og selskapet fikk kritikk for en tøff lederstil. Hans Geelmuydens svar til media var «verre skal det bli!». På sommerfesten dukket han opp med en egendesignet «verre skal det bli»-skjorte. T-skjorten ble så populær i media at GK trykket opp 500 eksemplarer og delte ut til de som var først fremme ved mølla. Jeg syntes det var helt genialt, sikret meg en t-skjorte og søkte på internship.

I dag jobber Ada med kunder som Samsung, MasterCard, IWG og Norsirk. For Nasjonalt senter for realfagsrekruttering (NSR) jobber hun også med kampanjen velgriktig.no, hvor målet er å få flere til å velge realfag.

Hvordan var internperioden din?

– Først og fremst lærerik og spennende. Etter en liten hilserunde og en kjapp innføring i IT-systemene fikk jeg utdelt en pult hvor jeg satte meg ned for å vente på noe å gjøre. Det tok ikke lang tid. Folk i GK er travle dyr, så de griper sjansen når det kommer en intern som kan hjelpe til. Jeg måtte hoppe i det, og ble en del av GK-gjengen fra første stund, sier hun og legger til:

– Selv om man blir kastet på dypt vann, drukner man ikke. Man får en fadder som følger deg opp i løpet av hele internperioden

– Selv om man som intern blir kastet på dypt vann, drukner man ikke! Man får en fadder som følger deg opp i løpet av hele perioden. Min fadder Torbjørn guidet meg gjennom GK-jungelen, delte sine tips og passet på at jeg hadde nok, men ikke alt for mye å gjøre.

Du har en navnesøster som driver med musikk på Youtube – hva er ditt forhold til musikk?

– Jeg er veldig glad i musikk. Jeg digger festivaler, konserter og å oppdage ny og gammel musikk. Hvilken musikk jeg har på øret på jobb varierer med humøret. Får jeg hjemlengsel blir det Vamp, og når jeg trenger litt ekstra energi er det rap det går i. Akkurat nå går det i afrikansk folkemusikk, uten at jeg er helt sikker på hvorfor.


Kort om Ada

Favoritt yogastilling?
Utthita hasta padangusthasana. Mest på grunn av navnet.

Hvem ser du opp til?
Bestemor som startet bloggen Nitti på nett i en alder av 90 år. Den har fått en del oppmerksomhet, og det er ikke overraskende. Hun sier mye lurt, fint og morsomt.

Sitat du liker?
«Det er aldri nok tid til å gjøre alt det ingentinget man vil», Tommy og Tigern.