Nyhed

maj 5, 2014

KONTRA

For snart to år siden ble jeg kontaktet av Christopher Braathen (34), Mikkel Dobloug (35), Martinius Skaugen (33) og Erling Christiansen (31). De hadde en ide de ville diskutere. Ideen var å samle unge, ressurssterke mennesker for å diskutere samfunnet vårt.
-Har dere noe å klage over, spurte jeg
-Nei, tvert imot. Norge er et fantastisk land å bo i, og vi vil gjerne gjøre det enda bedre. Vi vet bare ikke riktig hvordan vi kan bidra, svarte de.
Så lagde de KONTRA under mottoet «Det tar bare en generasjon å forandre en nasjon».  Hvis de fire hadde ønsket å lage et forum for sutring, fikk de gå til andre enn meg, men de ville ikke det. De ville lage et forum for kritisk tenkning.
KONTRA er ikke et parti. KONTRA er en arena der ressurssterke unge møtes.  Noen medier tror at «ressurssterk» er synonymt med rik. For oss som deltok på KONTRA i Larvik sist helg, er det synonymt med kunnskapsrik, iderik og initiativrik. I møterommene og gangene på Farris Bad diskuterte 135 unge gründere, ledere og akademikere viktige samfunnsspørsmål. Noen av de unge var i tillegg formuende. Er ikke slike meningsberettiget? Er det ikke lov å være rik?
Spør du Marte Gerhardsen, er svaret nei. Gerhardsen uttaler til Dagens Næringsliv sist lørdag at det er «helt greit at de møtes, men det er ikke greit hvis det er i lukkede fora at politikken blir til». -Det er skummelt om samfunnet vårt skal styres av arv, sier Gerhardsen.
Dette er jeg sikker på at initiativtakerne til KONTRA er enige med Gerhardsen i. Derfor har de hverken ambisjoner om å samle arvinger, styre samfunnet med arv eller lage politikk i lukkede fora. KONTRA er ikke noe parti. KONTRA er en arena for fri meningsbrytning og kritisk tenkning. Omtrent som Gerhardsens Agenda. Men i motsetnings til Agenda, har ikke KONTRA rike onkler på venstresiden som har donert 15 millioner kroner de kan leke seg med, og i motsetning til Agenda har ikke KONTRA en administrerende direktør på millionlønn. I KONTRA gjøres arbeidet på dugnad.
Det er forskjeller på å arve privat og å arve stat.
Hold fast og hold ut.
Hans
Toppmåned for tåketale
«Hvor utgangspunktet er galest, blir resultatet titt originalest» sier Ibsen, noe tåkejuryen slutter seg helhjertet til. De beste og mest fortjente tåketalene er de som med overlegg skal villede heller enn veilede. Det bør ikke overraske noen andre en Høyres rådgiverkorps at helseminister Bent Høie (H) vinner aprilkåringen suverent med sin pressekonferanse fredag 25. april.
Månedens tåkeprat markerer en foreløpig avslutning på en langvarig tåkebank som har fulgt helseministeren omtrent siden regjeringsskiftet.
Det var da Knut Arild Hareide (Kr.F.) kuttet snøret før reservasjonshvalen trakk Kr.F. ned på fundamentalismens mørke dyp at Bent Høie i all hast holdt pressekonferanse påfølgende morgen, for å opplyse at han var kommet frem til en ny og bedre løsning. Dessverre verken kunne eller ville Høie si hva løsningen gikk ut på.
«Vi har over tid jobbet med en ny løsning, og vi har hatt god kontakt både med Kristelig Folkeparti og legeforeningen, om denne. […] Jeg hadde og i går et møte med legeforeningen der vi kom godt i gang med arbeidet med detaljene i den nye løsningen. Vi har funnet en løsning som bedre ivaretar kvinnene og hensynet til legene uten å innføre reservasjonsmulighet. Jeg regner med å kunne legge fram den nye løsningen om kort tid»
Kilde: http://www.adressa.no/nyheter/innenriks/article9562965.ece
Juryen mener et hjertefølt «Puh!» hadde holdt og ønsker Høie lykke til med å drive helsepolitikk. Bedre sent enn Høie.
 
Tåkelur på vegne av flere
I dagens kommunikasjonshverdag vil det å si en ting og gjøre en annen før heller enn siden utløse en kraftig tåkelur. For eksempel vil den som krever kostnadsdugnad fra bankkunder og ansatte og som kutter kantinekaffen, men gir seg selv millionbonuser og lønnspåslag, eller den som feirer 12 års skolegang med å kjøpe en partysang til hundre tusen kroner kunne få tydelig tilbakemelding.
Stortingspolitiker Freddy de Ruiter (Arbeiderpartiet) satte ord på det mange har tenkt inne i seg men til nød bare tvitret om seg imellom. Han mener vi lever i et overflodssamfunn uten grenser og uttaler i Nettavisen den 23.04.2014:
«Det tar helt av. Ledere og meglere som tar ut millionbonuser og russejenter som kjøper musikklåter til 150.000 kroner. Da er det noe galt med samfunnet. Det er kvalmende.»
Kilde: http://www.nettavisen.no/na24/–russejenter-som-kjper-musikklater-til-150000-er-kvalmende/5468846.html
Ved siden av viktig informasjon og samfunnsdebatt er russenyhetene en bærebjelke i vårens mediehverdag. Ikke er lønnsforhandlingene i boks ennå heller. Vi tror dessverre Freddy de Ruiter vil bli skuffet med hensyn til sin videre formaning:«Det er lov å tenke.»
«Hvor ble Einar Gerhardsen av?» sier vi.
Tilbake sitter vi med Marte.