Nyhet

mars 24, 2017

GK ger sig ut på den mörka webben

Digital Shadows kombinerar sitt egenutvecklade verktyg SearchLight och mänsklig analys för att överblicka och kartlägga de digitala fotspår som företag och regeringar lämnar efter sig på internet. På så vis kan de bevaka både den synliga webben såväl som deep web och dark web, som är de ”osynliga” delarna av webben som inte går att komma åt utan att det medför vissa risker och svårigheter.
GK ska nu hjälpa dem att kommunicera sin plattform och verksamhet på i första hand den svenska marknaden
– Det kanske låter otroligt för somliga, men det finns en stor och mycket professionaliserad marknad på dark web där det säljs vapen, droger, kreditkortsupplysningar, m.m. Det känns otroligt spännande att få möjlighet att hjälpa Digital Shadows utbilda allmänheten och företag om vilka hot som finns och hur man kan förebygga dem så bra som möjligt, säger Simon Wallin, kundansvarig och områdesansvarig för GK:s techsegment.
Uppdraget fokuserar i första hand på den svenska marknaden och utökar GK:s techsegment med en IT-säkerhetsdel.
– Digital Shadows växer och expanderar fort till nya marknader. Vi ser mängder med möjligheter i Sverige givet den mycket utvecklade Tech-scenen i Stockholm. Vi är också mycket glada över att få jobba med GK för att öka kännedomen kring oss i Sverige och regionen i stort, och vi är imponerade över deras breda kunskap kring IT-marknaden och hur de jobbar med att utveckla våra stories så att de blir intressanta för svenska medier, säger Dominic Cook, Senior Manager, Global Communication at Digital Shadows.
 Teamet på GK består av:
Simon Wallin, kundansvarig och områdesansvarig för GK:s techsegment
Hanna Holmquist, projektledare
Läs mer om vårt erbjudande inom tech här.