Nyhet

april 2, 2017

Jan Bøhler løfter på sløret

Partnerskapet i Geelmuyden Kiese har avgjort at groruddølen skal få tåkeluren i mars. Partnerne markerer også at fotballsesongen er i gang, og vi kommer ikke unna fotballandslaget som får pris for tåketale for sine bortforklaringer av egen flause.

Tåkelur til Jan Bøhler
Jan Bøhler viser alt. Hockeysveis og treningstights som er sprøytelakkert over lårmusklene. Uten verken hodeplagg eller kjortel, er Bøhler en rollemodell for alle oss på Grorud. Det er bare en hockeysveis som er større, og den tilhører Mehtab Afsar i Islamsk Råd. Mannen over alle menn. Som nå endelig har ansatt en kvinne, men for å slippe å se ansiktet hennes, måtte det bli en dame med heldekkende hodeplagg. Den kvinnelige medarbeideren skal jobbe med kommunikasjon og brobygging på tros- og livssynsfeltet, må vite.
Jan Bøhler treffer spikeren på hodet i sin kritikk av denne ansettelsen i Islamsk råd. Venstresiden beskyldes ofte for å være unnvikende i integreringsdebatten. Ikke Bøhler. Han er klokkeklar.
 «Har de ikke fått med seg at her i landet tar nesten alle avstand fra heldekkende plagg fordi det hindrer kommunikasjon, tillit og fellesskap?». 
Niqab er undertrykkende! Niqab er middelalder! Niqab er en fangedrakt! Vi vil ikke ha det! Men vi gidder ikke forby det. Det er bedre å si fra klart og tydelig, slik Bøhler gjør.
Tåkeprat i fotball
Fotballsesongen er i gang, og landslaget er allerede i gang med ny tapsrekke. Det var store forventninger til landslaget etter at suksesstreneren Lars Lagerbäck tok over som landslagssjef. Han tok blant annet Island til kvartfinalen i EM 2016. Den 26. mars møtte Norge Nord-Irland, en kamp vi måtte vinne for å kvalifisere oss til VM Moskva. Det ble tap 2-0, en nitrist kamp som tok munn og mæle fra moroklumpen Kjetil Rekdal i kommentatorbua. Men fotballspilleren og midtstopperen Even Hovland som spiller for tyske Nürnberg, var på sin side mest opptatt av å se det positive.
 «Vi var bra under oppvarming, men da fløyten gikk, var vi ikke helt der vi burde være. Da får vi svi».
Vi får håpe Hovland har det i beina! Gratulerer med tåkepris!
Av Gunnar Mathisen, partner i Geelmuyden Kiese.

PS. Maktprat tar påskefri, men er tilbake 3. påskedag 18/4